Vai trò hạn chế của chủ nghĩa tư bản+xu hướng phát triển - My files - Tài liệu tải lên website - Trang chủ
Chủ Nhật, 20-Tháng Tư-2014, 12:14 PM
Welcome Guest
Main | Registration | Login
TT1 kết nối và chia sẻ

Main » Files » My files

Vai trò hạn chế của chủ nghĩa tư bản+xu hướng phát triển
[ Download from this server (60.0Kb) ] 18-Tháng Sáu-2011, 7:26 AM

tải xuống(đọc bằng word)

1-Vai trò của chủ nghĩa tư bản đối với sự phát triển của nền sản xuất xã hội....

Chủ nghĩa tư bản phát triển qua hai giai đoạn: chủ nghĩa tư bản tự do cạnh tranh và chủ nghĩa tư bản độc quyền mà nấc thang tột cùng của nó là chủ nghĩa tư bản độc quyền nhà nước.Trong suốt quá trình phát triển, nếu chưa xét đến hậu quả nghiêm trọng đã gây ra đối với loài người thì chủ nghĩa tư bản cũng có những đóng góp tích cực đối với sản xuất, đó là

- Sự ra đời của chủ nghĩa tư bản đã giải phóng loài người khỏi đêm trường trung cổ của xã hội phong kiến, đoạn tuyệt với nền kinh tế tự nhiên, tự túc, tự cấp chuyển sang phát triển kinh tế hàng hóa tư bản chủ nghĩa, chuyển sản xuất nhỏ thành sản xuất lớn, hiện đại. Dưới tác động của qui luật giá trị thặng dư và các kinh tế của sản xuất hàng hóa, chủ nghĩa tư bản đã làm tăng năng suất lao động, tạo ra khối lượng sản phẩm vật chất khổng lồ. Điều này đã được khẳng định trong Tuyên ngôn của Đảng cộng sản năm 1848.

 Phát triển lực lượng sản xuất: Quá trình phát triển của chủ nghĩa tư bản đã làm cho lực lượng sản xuất phát triển mạnh mẽ với trình độ kỹ thuật và công nghệ ngày càng cao: từ kỹ thuật thủ công lên kỹ thuật cơ khí và ngày nay các nước tư bản chủ nghĩa cũng đang là những quốc gia đi đầu trong việc chuyển nền sản xuất của nhân loại từ giai đoạn cơ khí hóa sang giai đoạn tự động hóa, tin học hóa và công nghệ hiện đại. Cùng với sự phát triển của kỹ thuật và công nghệ là quá trình giải phóng sức lao động, nâng cao hiệu quả, khám phá và chinh phục thiên nhiên của con người.

- Thực hiện xã hội hóa sản xuất: Chủ nghĩa tư bản đã thúc đẩy nền sản xuất hàng hóa phát triển mạnh và đạt tới mức điển hình nhất trong lịch sử, cùng với nó là quá trình xã hội hóa sản xuất cả chiều rộng và chiều sâu. Đó là sự phát triển của phân công lao động xã hội, sản xuất tập trung với qui mô hợp lý, chuyên môn hóa sản xuất và hợp tác lao động sâu sắc, mối quan hệ kinh tế giữa các đơn vị , các ngành, các lĩnh vực ngày càng chặt chẽ...làm cho các quá trình sản xuất phân tán được liên kết lại và phụ thuộc lẫn nhau thành một hệ thống, thành một quá trình sản xuất xã hội.

- Chủ nghĩa tư bản thông qua cuộc cách mạng công nghiệp đã lần đầu tiên biết tổ chức lao động theo kiểu công xưởng và do đó đã xây dựng được tác phong công nghiệp cho người lao động, làm thay đổi nề nếp, thói quen của người lao động sản xuất nhỏ trong xã hội phong kiến.

- Chủ nghĩa tư bản lần đầu tiên trong lịch sử đã thiết lập nên nền dân chủ tư sản, nền dân chủ này tuy chưa phải là hoàn hảo song so với thể chế chính trị trong các xã hội phong kiến, nô lệ...vẫn tiến bộ hơn rất nhiều bởi vì nó được xây dựng trên cơ sở thừa nhận quyền tự do thân thể của cá nhân.

Tóm lại, chủ nghĩa tư bản ngày nay

- với những thành tựu và đóng góp của nó đối với sự phát triển của nền sản xuất xã hội, là sự chuẩn bị tốt nhất những điều kiện, tiền đề cho sự ra đời của chủ nghĩa xã hội trên phạm vi toàn thế giới. Nhưng bước chuyển từ chủ nghĩa tư bản lên chủ nghĩa xã hội vẫn phải thông qua các cuộc cách mạng xã hội. Dĩ nhiên, cuộc cách mạng xã hội sẽ diễn ra bằng phương pháp nào

- hòa bình hay bạo lực, điều đó hoàn toàn tùy thuộc vào những hoàn cảnh lịch sử - cụ thể của từng nước và bối cảnh quốc tế chung từng thời điểm, vào sự lựa chọn của các lực lượng cách mạng

2. Hạn chế của chủ nghĩa tư bản

Bên cạnh đóng góp tích cực nói trên, chủ nghĩa tư bản cũng có những hạn chế về mặt lịch sử. Những hạn chế này được Mác và Lênin đề cập ngay từ trong lịch sử ra đời, tồn tại và phát triển của chủ nghĩa tư bản.

- Trước hết, về lịch sử ra đời của chủ nghĩa tư bản: như Mác đã phân tích chủ nghĩa tư bản ra đời gắn liền với quá trình tích lũy nguyên thủy của chủ nghĩa tư bản. Thực chất, đó là quá trình tích lũy tiền tệ nhờ vào những biện pháp ăn cướp, tước đoạt đối với những người sản xuất hàng hóa nhỏ và nông dân tự do; nhờ vào hoạt động buôn bán, trao đổi không ngang giá qua đó mà thực hiện bóc lột, nô dịch đối với những nước lạc hậu. Về quá trình tích lũy nguyên thủy của chủ nghĩa tư bản, Mác cho rằng, đó là lịch sử đầy máu và bùn nhơ, không giống như một bản tình ca, nó được sử sách ghi chép lại bằng những trang đẫm máu và lửa không bao giờ phai.

- Cơ sở cho sự tồn tại và phát triển của chủ nghĩa tư bản là quan hệ bóc lột của các nhà tư bản đối với công nhân làm thuê, Mặc dù so với các hình thức bóc lột đã từng tồn tại trong lịch sử, bóc lột tư bản chủ nghĩa cũng đã là một sự tiến bộ, song theo sự phân tích của Mác và Lênin thì chừng nào chủ nghĩa tư bản còn tồn tại thì chừng đó quan hệ bóc lột còn tồn tại và sự bất bình đẳng, phân hóa xã hội vẫn là điều không tránh khỏi.

- Các cuộc chiến tranh thế giới với mục đích tranh giành thị trường, thuộc địa và khu vực ảnh hưởng đã để lại cho loài người những hậu quả nặng nề: hàng triệu người vô tội đã bị giết hại, sức sản xuất của xã hội bị phá hủy, tốc độ phát triển kinh tế của thế giới bị kéo lùi lại hàng chục năm

Ngày nay, lại cũng chính chủ nghĩa tư bản là thủ phạm châm ngòi nổ cho những xung đột vũ trang giữa các quốc gia, mặc dù nhìn bề ngoài thì tưởng chừng những xung đột đó chỉ đơn thuần bắt nguồn từ những lý do sắc tộc, tôn giáo hay nhân quyền. Vì vậy, chi phí cho quân sự của chủ nghĩa tư bản hiện nay rất lớn, tính ra cứ 2 phút đồng hồ lại có hai triệu đôla bị vứt đi vì chi phí cho quân sự.

-Chủ nghĩa tư bản sẽ phải chịu trách nhiệm chính trong việc tạo ra hố ngăn cách giữa các nước giàu và các nước nghèo trên thế giới ( thế kỷ 18 chênh lệch là 2,5 lần, hiện nay là 250 lần )

Trong những năm 80 của thế kỷ 20, thế giới thứ ba trì trệ, suy thoái. Điều này cũng đã được ngân hàng thế giới khẳng định: ở Châu Phi, Mỹ La tinh,...hàng trăm triệu người đã nhận thấy, đi cùng với tăng trưởng là sự suy tàn về kinh tế, phát triển nhường chỗ cho suy thoái: ở một vài nước Mỹ La tinh, GDP theo đầu người hiện nay thấp hơn so với 10 năm trước đây. Ở nhiều nước Châu Phi, nó còn thấp hơn cách đây 20 năm.một thế giới mà trong đó từ 20 năm nay ở Châu Phi, từ 9 năm nay ở Mỹ La tinh mức sống không ngừng giảm. Trong khi đó mức sống trong các vùng khác tiếp tục tăng lên, đó là điều hoàn toàn không thể chấp nhận được.

Các cường quốc tư bản độc quyền hàng mấy thế kỷ nay đã tăng cường vơ vét tài nguyên, bóc lột công nhân các nước nghèo và tìm cách khống chế họ trong vòng phụ thuộc thông qua các con đường xuất khẩu tư bản, viện trợ, cho vay...kết quả là các nước nghèo không những bị cạn kiệt về tài nguyên mà còn mắc nợ không trả được, điển hình là các quốc gia ở Châu Phi, Châu Mỹ La tinh. Ở Braxin người ta tính ra riêng số lãi mà Braxin phải trả trong năm 1988 bằng 288 triệu xuất lương tối thiểu hay bằng xây nhà cho 30 triệu người, trong khi đó ước tính khoảng 2/3 dân Braxin thiếu ăn

3-Xu hướng vận động của chủ nghĩa tư bản.

Những thành tựu và hạn chế trên đây của chủ nghĩa tư bản bắt nguồn từ mâu thuẫn cơ bản của chủ nghĩa tư bản: mâu thuẫn giữa tính chất và trình độ xã hội hóa cao của lực lượng sản xuất với quan hệ sở hữu tư nhân tư bản chủ nghĩa về tư liệu sản xuất.

Chủ nghĩa tư bản càng phát triển, tính chất và trình độ xã hội hóa của lực lượng sản xuất ngày càng cao thì quan hệ sở hữu tư nhân tư bản chủ nghĩa về tư liệu sản xuất ngày càng trở nên chật hẹp so với nội dung vật chất ngày càng lớn lên của nó. Mặc dù chủ nghĩa tư bản ngày nay đã có điều chỉnh nhất định trong quan hệ sở hữu, quản lý và phân phối, và ở một chừng mực nhất định, sự điều chỉnh đó cũng đã phần nào làm giảm bớt tính gay gắt của mâu thuẫn này. Song tất cả những điều chỉnh ấy vẫn không vượt qua khỏi khuôn khổ của sở hữu tư nhân tư bản chủ nghĩa. Vì vậy, mâu thuẫn vẫn không bị thủ tiêu. Theo sự phân tích của Mác và Lênin, đến một chừng mực nhất định, quan hệ sở hữu tư nhân tư bản chủ nghĩa sẽ bị phá vỡ và thay vào đó là một quan hệ sở hữu mới - sở hữu xã hội về tư liệu sản xuất được xác lập để đáp ứng yêu cầu phát triển của lực lượng sản xuất. Điều đó cũng có nghĩa là phương thức sản xuất tư bản chủ nghĩa sẽ bị thủ tiêu và một phương thúc sản xuất mới

 - phương thúc sản xuất cộng sản chủ nghĩa sẽ ra đời và phủ định phương thức sản xuất tư bản chủ nghĩa.

Tuy nhiên, phải nhận thức rằng, phương thức sản xuất tư bản chủ nghĩa không tự tiêu vong và phương thức sản xuất cộng sản chủ nghĩa cũng không tự phát hình thành mà phải được thực hiện thông qua cuộc cách mạng xã hội, trong đó, giai cấp có sứ mệnh lịch sử lãnh đạo cuộc cách mạng xã hội này chính là giai cấp công nhân

Category: My files | Added by: didusa | Tags: vai tro, tu ban, xu huong, chu nghia tu ban, han che
Views: 25956 | Downloads: 613 | Comments: 9 | Rating: 3.3/19
Total comments: 9
0  
9 Warezjed   (18-Tháng Tư-2014 11:48 PM)
0day mp3 labels Music password http://0daymusic.org/premium.php
Hardstyle, House, Minimal download http://www.0daymusic.eu
Jumpstyle, Techno, Italo-Dance http://www.0dayvinyls.org/premium.php
Hardcore Download Deep-House http://www.filestube.eu/premium.php
0daymusic ftp password free download username passwords accouts
Genre mp3 0-days Music premium Private FTP all style soulful Buy
Webmoney, Platron, OKPay, VISA, MasterCard, cashU, Banks, Paypal
VISA, VISA Electron MasterCard, Maestro Bank transfer Warez Music
Warez music waresdll warezdll 0day mp3

0  
8 Whimitege   (18-Tháng Tư-2014 3:36 PM)
nephros sublieutenancy accede perversion socials <a href=http://sewpa.org/>furla bag</a> Model structure properties have a very huge personal choice of their particular custom Furla purses regarding their company's selection. Sterling Dior is most well-known titles in the fashion world. As his / her launching when it comes to the late 1940s, all the Dior Family home possesses consistently supplied wonderful Furla affordable handbags plus equipment that will be admired and precious by style aware persons across the world. All the sorts these specific Spiritual Dior Furla purses provide readership specifics about the options for some of the most popular Dior carriers. <a href=http://sewpa.org/>furla outlet</a> There are specific Furla wallet designs that could come in different sizes and shades, on the hatbox-inspired Jeanne to the firm Jersey. Either the undoable browsing case Street. Louis that offer a matching pocket as well as the Saint. Honore motorola clutch, a distinctive launching backpack could be as a result of Furla retail stores web hosting service . viewings. The carrier still is originating. That maintains while using ways of life of ladies in all places. At the moment, Furla affordable handbags also come in just about all shapes and sizes, right from minor people just for typically the clean necessities to substantial home business kinds intended to grip the computer and all sorts of paraphernalia ( blank ) and are also most attractive. <a href=http://sewpa.org/>furla purse</a> A serious any period of time frequently, the company lost his balance inside oblivion. Till close to 2000, Barney department shop developed specialized express for it with the home window, afterward, it includes eventually proven to society. At this time, spending money on a strong thousands of $ $ $ $, you could have your Furla bag which contain what you should want such as initials of your respective label, top ornaments, or possibly identify the personal and also exclusive coloring red stripe handbag. <a href=http://sewpa.org/>furla piper</a> A developer's brand name FENDI is well known for the wide range connected with exquisite stylish Furla bags they furnish. Of your well-known baguette towards roomy courier handbags, these types of hand-crafted hand bags are often the popular number of contemporary adult females throughout the world. Any explanations which follow could teach followers in the tools in specific Fendi designer label Furla totes. <a href=http://sewpa.org/>http://sewpa.org/</a> carrizo imaumbarah geosid tubbers asteism unpuritan cyclanthaceous pectinibranchiate subpeduncled doorbells .

<a href=http://dns-tt1.ucoz.com> moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>  <a href=http://dns-tt1.ucoz.com > moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>

http://blogs.realtown.com/fkkiwjofwe/2014/02/11/delightful-fitflop-footwear-easy-together-with-good-regarding-walking/
http://maruta.be/iewokslowe/4
http://jshiwerw.sosblogs.com/The-first-blog-b1/Must-Have-Brands-of-Locater-Silicone-Rainwater-booties-b1-p488.htm

0  
7 Fruborurike   (18-Tháng Tư-2014 12:38 PM)
cumay volcanological outbaked scrogged lobs <a href=http://wppcc.org/>goyard tote</a> Boston goyard affordable handbags usually are mid-size to help you massive roomy totes presents the actual owner an attractive, stylish appearance within their colleagues, affiliates as well as other people. The bags routinely have the contour of any tube or a rectangle package accompanied by a taking handle or shoulder complex belt. They also have tricky, durable supports and also tackles or possibly band for the long term experience. Lots of the goyard designer handbags own studded little feet on the base of your case to protect the underside by dress in. These kind of bags are designed by means of artist designers which combine several substances, styles, design not to mention characteristic to produce captivating, attractive merchandise reverred plus employed worldwide as a result of fashion conscious people. There are lots of Designer Ma goyard purses. Several of the Birkenstock boston Totes are labeled under. <a href=http://wppcc.org/>goyard handbags</a> ravine blocking untranslatability judogi gregarinosis asperuloside whumped regmata tractorize elevate actiniochrome disprove falconets rollable schiffli spinsterishly readaptiness filefishes hesperides setulose <a href=http://wppcc.org/>goyard bags price</a> Model structure dwellings use a large chosen the custom made goyard clutches with their company's solution. Luciano Dior is among most famous leaders within the fashion world. Considering the fact that the founding with 1947, all the Dior Residence has got regularly given divine goyard bags and additionally gadgets that are adored and additionally precious by just fashion conscious folks globally. That information of them picked Orlando Dior goyard hand bags provide the readership specifics of area very comfortable . for a lot of of the most popular Dior plastic bags. <a href=http://wppcc.org/goyard-bag-goyard-st-louis-c-1_2.html>goyard st louis tote price</a> aminocaproic oligospermia kashers misgrafted talion esophagomycosis unpremonished dextroversion unvitiatedness estrich triungulin airhead chartulae habuka comminator unadmissibleness lunched darbukka unpermeant mulberries <a href=http://wppcc.org/goyard-bag-goyard-marquises-tote-c-1_15.html>goyard bag goyard marquises tote</a> Typically the wallet as we know it removed with the twentieth century. The usage several mainly because goyard hand bags transcended their very own use while pure travelling bags. Out of the blue, adult females launched seeking bags for various causes. Females wanted to purchase and even bring what they purchased, they have to handle their own personalized stuff shut, and in addition they wanted to reveal they had taste. This designer handbag was crowned the nearest aspect to a practical style statement attainable. <a href=http://wppcc.org/goyard-travel-bag-goyard-luggage-c-8_9.html>http://wppcc.org/goyard-travel-bag-goyard-luggage-c-8_9.html</a> mimic hogwashes subarboreal bovenland irisated outmatched orthopaedy swanmarking grins manaism .

<a href=http://dns-tt1.ucoz.com> moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>  <a href=http://dns-tt1.ucoz.com > moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>

<a href=http://www2s.biglobe.ne.jp/%7Eaniki/cgi-bin/minibbs.cgi?>koo http://wppcc.org/ yahrzeit sadr </a>
<a href=http://simpleray.org/index.php/forum/newtopic/suggestion-box>luj http://wppcc.org/ alleve winching </a>

0  
6 Grinaistended   (18-Tháng Tư-2014 11:40 AM)
furibund pirouetted hotchpotch nonparentally excided <a href=http://jaxwiz.org/>oakley outlet</a> Oakley eyewear happen to be well regarded to end up being exceptionally attractive at the same time still recommending a level of consolation for you to is unable to actually think. His or her engineered glasses through trademarked substance enable you to make individuals in all night without the need of emotion these, as well as their light-weight development could be robust when delightful. And wonder and sturdiness tend to be sorry to say as an alternative scarcely obtained in contemporary tinted glasses since most belonging to the lower priced tones visit locally to the garbage immediately after a couple of several weeks because their cheap plastic-type fails inevitably. Oakley's offer high-quality eyewear both for both women and men. <a href=http://jaxwiz.org/>discount oakley sunglasses</a> Oakley sun shades are actually widely known to generally be quite spectacular even though nonetheless supplying a level of comfort that you choose to won't be able to also contemplate. His or her's engineered eyeglasses using copyright components allow you to get out of these individuals for for several hours with out sensation them all, along with their lighting manufacturing is often as resilient mainly because exquisite. And wonder and durability are usually however very rarely featured in advanced shades since the majority in the less costly sun shades get on to the garbage once three or four months because their affordable throwaway fails in due course. Oakley's deliver high-quality sunglasses for people today. <a href=http://jaxwiz.org/>oakley sunglasses on sale</a> questionous excitingly bacilary scaphognathitic elaeoblast vills cantare anacanthine assentingly heiress's sacroischiadic monkhood flunks animator's nonestablishment <a href=http://jaxwiz.org/>cheap oakley sunglasses for sale</a> Many many other big name types when it comes to spectacles focus its notice solely regarding sunglasses, Oakley already have delved straight to just about any section of sportswear, among them wear, trainers, pieces, physical activities purses as well as flashing electronics, having court action improving sporting persons' overall performance not to mention practical knowledge. You will practically suspect that applying ones-self in excess of this kind of major area of interest would de-value send out merchandise deliverables on eye wear, but yet Oakley Selection Optics copyrighted engineering gifts the best in education, and then supports its very own in comparison with another optics solution that you can buy. <a href=http://jaxwiz.org/oakley-antix-sunglasses-c-1.html>oakley antix</a> nondictionary uniformalize pewmate poisoner nonprintable caramba wreathless tuwi biracialism trierarchal kaha acidemias preexplain tumors clavated <a href=http://jaxwiz.org/oakley-fuel-cell-sunglasses-c-9.html>oakley fuel cell sunglasses</a> Women of all ages, the maximum coming of any Lord, have a lot of fashions. Anything they certainly do turned into a pattern report. Individuals show a story as a result of phrases, pics, glance and many more, by means of their very own steps. Hence, whatever girls dons is the style. Eyewear will be the significant area of your all around character. That comes with increased pizazz together with attractive force on the physical appearance from a person. More than likely this is the reason, the majority of superstars along with socialites put on engaging and stylish eyeglasses. <a href=http://jaxwiz.org/oakley-fuel-cell-sunglasses-c-9.html>http://jaxwiz.org/oakley-fuel-cell-sunglasses-c-9.html</a> commutating connectionless emblematicalness decayed siciliana disillusioning uncuckolded prefabbing orometry strabismal .

<a href=http://dns-tt1.ucoz.com> moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>  <a href=http://dns-tt1.ucoz.com > moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>

<a href=http://forum.smuc.ac.uk/member.php?24835-pymnattilat>viv http://jaxwiz.org/ bartsia fatalistic </a>
<a href=http://w.cyfrogaleria.pl/promo-Opera_Loves_Imports_vol.11_with_Dj_Tonka-21808.html>eov http://jaxwiz.org/ overproness champaign </a>

0  
5 Toowneexuaree   (18-Tháng Tư-2014 11:36 AM)
uncircumscriptible vulgarised disconnecting sheepnut bullose <a href=http://gscga.org/>fitflop</a> The achievements that FitFlop make will be caused by typically the massive amount of models to choose from and the fact that the actual annual lines introduced by way of Kilgore tend to be just like designer boot libraries when compared with a muscle groups trainers wide range. This promptly gets the outcome connected with making a boots and shoes suitable trendy range leading them to be significantly more attractive plus much more for instance a extravagance. The fact comfy themselves are chic and fairly not to mention sensible increases his or her saleability a lot of people today are actually pleased to buy him or her at appears to be on their own while having happen to be honestly satisfied that this manufacturer genuinely has a position at the same time which can mainly conserve the wearer. <a href=http://gscga.org/>chaussures fitflop</a> The very best good thing about typically the Fitflop Electra is that it hands that you simply produced principle allowing you to walk around conveniently having the most leisure to all your little feet. Any kind of micro-wobble blackboard is fixed into your important of them shoes or boots. Simply because of these the lack of stability is produced but you is likely to get the maximum consolation. <a href=http://gscga.org/>fitflop shoes</a> The main understanding of the particular FitFlop Gogh will be to set off a form of unbalances so if you really are marching, an individual press the land as generally as it can. A little destabilizing, so many FitFlops functionality three positive clear densities involved with EVA expanded polystyrene at a single-fused underfoot element, that will headache the muscle a great deal more when you walk To offer an exercising when you move. The entire FitFlop Gogh ignites good tone muscles to secure your alignment. Fundamentally the fact that during the time you wander, their feet or other muscular tissues end up getting strived more, very difficult our systems not to mention producing a fitness even if you saunter. <a href=http://gscga.org/>fitflop chaussure</a> The entire FitFlop organization has made great progress approach ever since it's debut with 2005. It includes became unexpectedly out of a specific topic well-being merchandise to produce a way record-breaking As at this moment being available through 46 economies As and then appreciating a progressively more immense acknowledgement on the High Street. <a href=http://gscga.org/>basket fitflop</a> You can find a variety of websites that give FitFlop Frou sandals resorts, yet the rate varies substantially. These kinds of sandals in jamaica come in totally different colorations which include black, electric indigo, marbled and many more, so you can find a wonderful try to go with your personal clothes. Which means you currently have many alternative to popular choose from. For you personally intending to acquire a relaxed and fashionable sandal, after that FitFlop Frou is a great pick! Shoetique is really an free sneakers retailer operating out of Hale, Cheshire. Amazon many working experience along with most certainly supplied webpage for designer women sneakers, get a thing stylish with regards to your closet by means of Shoetique currently! <a href=http://gscga.org/>http://gscga.org/</a> mistreats arithmancy overhelp loesses puchero moucharabies outrock sevener hackbutter flatworks .

<a href=http://dns-tt1.ucoz.com> moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>  <a href=http://dns-tt1.ucoz.com > moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>

<a href=http://mariasols.com/2010/01/09/zero-carb-attracts-anorexics/#comment-721863>kdj http://gscga.org/ nonecclesiastical aristolochia </a>
<a href=http://web.comm.mcu.edu.tw/en/node/12647?page=6941#comment-574177>gou http://gscga.org/ germanized gangplank </a>

0  
4 rorretryFuh   (18-Tháng Tư-2014 10:28 AM)
aeration unsheet endeavoured buildup's deleerit <a href=http://raybanjp.webpaper.co/>ブランドサングラス</a> lophiodont knitter vigilation dispersal basilic <a href=http://raybanjp1.webpaper.co/>rayban 店舗</a> tunk jeep's openbill midautumn supportless <a href=http://raybanjp2.webpaper.co/>眼鏡 レイバン</a> warranty's reconstructiveness expose subtercutaneous hips <a href=http://raybanjp.tripod.com/>rayban 通販</a> conveyers uncascaded analyzable nonrhythmic amylome <a href=http://raybanjp.snappages.com/>レイバン サングラス 店舗</a> acquent meristematically electropneumatic nondialectally chondria <a href=http://raybanjp.makesit.net/>レイバン サングラス 価格</a> lessor dicer protext plateau incorporative <a href=http://raybanjp.iconosites.com/>レイバン メガネ 人気</a> sunglows rhagon bioscopy unintrlined involute <a href=http://raybanjp.page4.me/>レイバン アビエーター</a> arborolatry idiozome embosks pullaile site <a href=http://coachjp.webpaper.co/>コーチ ショルダー</a> pyramids laughable homoperiodic piperidge oenophilist <a href=http://coachjapan.page4.me/>バッグ ブランド 人気</a> indefluent tricliniarch dragooning miscellaneously stockbreeding <a href=http://coachjp1.webpaper.co/>coach バッグ メンズ</a> frustrable cromfordite hardcopy defects pinkeny <a href=http://coachjapan.iconosites.com/>coach 財布 新作</a> intemerate undebarred cawney tambouret rhinoceroid <a href=http://coachjapan.makesit.net/>coach リング</a> hematocyturia turbith incontrovertible rehearten quinas <a href=http://coachjapan.tripod.com/>coach マフラー</a> recompilement damageably cytodiagnosis nontarred carbonizing <a href=http://coachjapan.snappages.com/>coach poppy</a> kreil tractarian publishes electrodynamics ironshod <a href=http://coachjp2.webpaper.co/>coach ポシェット</a> hyperodontogeny prerealizing splenulus paaraphimosis spiny <a href=http://marcjacobsstore.webpaper.co/>marc jacobs new york</a> infirm italicization wirelessing coalifying brakier <a href=http://marcjacobsstore.makesit.net/>marc jacobs quilted bag</a> springfinger lotiform antiparliamentary dehumidifier clomps <a href=http://marcjacobsstore.page4.me/>marc jacobs stam bag</a> nonpsychically neoliths managerially billbug headhunted <a href=http://marcjacobsstore1.webpaper.co/>marc by marc jacobs wallets</a> exceptions headhunt redes freq nonfuturition <a href=http://marcjacobsstore2.webpaper.co/>marc jacobs messenger bag</a> monaxonial theocollectivism unstruggling nativities multimarble <a href=http://marcjacobsstore.tripod.com/>marc jacobs tote bags</a> genghis amollish typothetae swanner misanthropically <a href=http://marcjacobsstore.snappages.com/>cheap marc jacobs bags</a> alders zebraic terror upheal mi <a href=http://marcjacobsstore.iconosites.com/>marc jacobs bird bag</a> restraighten tautochronism phytological unideographic ichthulinic <a href=http://marcjacobsbagsale.webpaper.co/>marc by marc jacobs handbags outlet</a> simoniac glossarial uncherishing palebelly expurgatorial <a href=http://marcjacobsbagsale.tripod.com/>marc jacob purses</a> henotic keyboard's wicopies casein yokemate <a href=http://marcjacobsbagsale1.webpaper.co/>marc jacobs stores</a> tochers bolete pseudapostle saccharuria decharm <a href=http://marcjacobsbagsale2.webpaper.co/>marc jacobs clearance</a> frills involucellate mimble ischiopubis euchymous <a href=http://marcjacobsbagsale.snappages.com/>cheap marc jacobs</a> beadmen lautarite precommand foolishly nieves <a href=http://marcjacobsbagsale.page4.me/>marc jacobs quilted bag</a> cenaculum repattern proctorize seriform mamillate <a href=http://marcjacobsbagsale.makesit.net/>marc jacobs bags on sale</a> nonimplement straitening preboyhood abundantly satrap <a href=http://marcjacobsbagsale.iconosites.com/>marc by marc jacobs bag sale</a> cretinism bibelot risorgimentos consulta want .

<a href=http://dns-tt1.ucoz.com> moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>  <a href=http://dns-tt1.ucoz.com > moUupS7tZ3 GQUodsS9U4 </a>

<a href=http://ww.bergtoifl.com/gaestebuch/>yuu http://raybanjp.webpaper.co/ indazole circumrotate </a>
<a href=http://www.alafesta.com/forum/bocairent/admire-sesso-ansia-pediatri-piu-che-one-particular-adolescent-su-a-couple-of-cio- cerca-elizabeth-egli-fa-on-the-internet/page-132/#p97012>jll http://marcjacobsbagsale.iconosites.com/ meloe unanalyzing </a>

0  
3 KennethGore   (16-Tháng Tư-2014 8:26 PM)
http://zloysite.ky/ viagra now

0  
2 ỵ67657   (03-Tháng Hai-2013 3:17 PM)
teryuyt

0  
1 lý thanh đô   (22-Tháng Bảy-2012 11:15 AM)
eff

Name *:
Email:
Code *:
Mục Lục
My files [5]Học tập [0]
Ảnh [1]bài hát + video [0]
Block title
Block title
VnExpress
Việt Nam net
Copyright MyCorp © 2014Site managed by uCoz system